19 Mayıs 2015 Salı

X-Topu


X-Topu Özellikleri
X-Topu, saniye başına verdiği hasar ve ateş menzili ile savunma birimleri içerisinde en etkili birimdir. 11 kare uzakta ki hava birlikleri ve 14 kare uzaklıkta ki kara birliklerini vuracak atış mesafesine sahiptir. Ardı ardına attığı toplar ile kısa sürede köyünüze yaklaşan tüm askerleri yok edebilirFakat çalıştırılabilmesi için iksire ihtiyaç duyar. Yüklenen iksir bitene kadar savunmada düşmanlara ateş eder ve ateş ettikçe iksir azalır. Tekrar iksir yüklenmezse devre dışı kalır.
X-Topu Savunma Stratejisi
  • X-Topu geniş mesafesi sayesinde köyünüze yaklaşan düşmanları kısa sürede püskürtebilir. Bu yüzden köyünüzün merkezine yerleştirmek ganimet depolarınızı ve köy binanızı olası saldırılardan önemli ölçüde koruyacaktır.
  • X-Topu iki ayrı modda çalışır. Sadece karadan gelen birliklere karşı, hem karadan hem de havadan gelen birliklere karşı savunma modu. Eğer hem karadan hem de havadan savunma modunu seçerseniz atış menzili düşecektir.
  • Eğer ganimetiniz fazla ve aldığınız saldırılarda ciddi oranda ganimet kaybediyorsanız hızlı bir şekilde X-Topu’nun seviyesini yükseltin. Böylece daha fazla iksir yükleyeceğiniz birim daha fazla ateş edecek ve daha fazla hasar verecektir düşmana.
X-Topu Saldırı Stratejisi
  • Saldırdığınız köyde X-Topu varsa ne kadar dolu olduğunu göremezsiniz. Fakat X-topuna iksir yüklenmemiş ise okun yayı ve merminin rengi gözükmez. Yine de dolu olup olmadığını kontrol etmek için kendisine en yakın yerden yada en az 11 kare uzaklıktan bir kaç asker bırakmanız çalışıp çalışmadığını gösterir. Boş olan bir X-Topu savunmasızdır ve ateş edemez.
  • Bir çok oyuncu X-Topu yanına Cehennem Kulesi yerleştirerek savunma biriminin yanına yaklaşmadan sizi yok etmeye çalışır. Eğer Cehennem Kulesi varsa aktif olup olmadığını kontrol ederek saldırabilirsiniz. Cehennem Kulesi olmayan bir köyde X-Topu varsa ve aktif ise önden bir kaç Golem ve P.E.K.K.A arkasına Şifacı göndererek X-Topu’nu meşgul edebilir, bu arada diğer askerlerinizi sahaya sürebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder