19 Mayıs 2015 Salı

Duvarlar


Duvar Özellikleri
Duvarlar köyünüzü ve savunma birimlerinizi düşman birliklerin saldırılarından korumanıza yardımcı olan etkendir. Düşman askerleri köyünüze saldırırken duvarların içinde kalan birimleri yok etmek için duvarları yıkmak zorundadır.
Duvar Savunma Stratejisi
  • Duvarların işlevi düşman birlikler köyünüze saldırırken savunma ve ganimet birimlerinizi korumaktır. Savunma birimlerinizi duvarların arkasına konumlandırarak düşman askerleri duvarı yıkana kadar zaman kazanabilir, böylece savunma birimlerinizle daha fazla hasar verip düşmanı püskürtebilirsiniz.
  • Duvar Yıkıcılar belli aralıklarla yada toplu bırakıldıkları yerde ki duvarları yıkarak arkalarından gelen askerlerin köyde ki diğer birimlere saldırmaları için kapı açmış oluyor. Normalde Duvar Yıkıcı bırakıldıkları yerde ki duvarları rastgele yıkarlardı. Fakat son güncelleme ile bırakıldıkları yerde askerlerin içeri girecek kadar duvar yıkılmışsa, girilmesi zor olan yerde ki duvarları yıkmaya yöneliyorlar. Böylece köy her taraftan kuşatılabiliyor. Duvarlarınızı geliştirirken en dış duvardan başlarsanız düşmanın köyünüze vereceği hasarı azaltmış olursunuz.
  • Duvarlarınızı Duvar Yıkıcı‘dan korumak için birimlerinizi duvara yakın ve kısa aralıklı yerleştirip geçilecek yerlere tuzak koyabilir, Okçu Kulesi yada Top koyarak duvara yaklaşmadan öldürebilirsiniz. Fakat çok sayıda gelen yada diğer askerlerin arkasından bırakılan Duvar Yıkıcı için maalesef savunmasız kalabilirsiniz.
  • Köy binanızın seviyesi ile duvarlarınızın seviyeleri aynı şekilde ilerler. Köy binanız 8. seviyede iken tüm duvarları 8. seviyeye gelmeden yükseltme yaparsanız size saldıran düşmanlarınızın da seviyesi yükseleceği için savunma şansınız da daha az olacaktır.
Duvar Saldırı Stratejisi
  • Bir köye saldıracağınız zaman duvarlarını askerlerinizin yıkabileceği seviyede olmasına dikkat edin. Duvar ve savunma birim seviyeleri yüksek olan köylerde birimlere vereceğiniz hasar da daha az olacaktır.
  • Duvar Yıkıcıları Dev yada Barbar gibi, birimlere yakın mesafeden saldıran askerlerin arkasından göndererek ölmeden duvarı yıkmalarını sağlayabilirsiniz. İlk önce Duvar Yıkıcıları salarsanız savunma birimleri daha duvara yaklaşmadan öldürebilir.
  • Ejderha, Balon, Dalkavuk ve Domuz Binicisi gibi askerler duvar engeline takılmadan köyde ki birimlere zarar verebilir. Yıkılması güç duvarların olduğu köylerde bu askerleri kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder