19 Mayıs 2015 Salı

Sihirbaz Kulesi


Sihirbaz Kulesi Özellikleri
Sihirbaz Kulesi üzerinde bir sihirbaz yer alır. Kulenin yapısı kristal kayalı spiral koni şeklindedir. Kara ve hava birimlerine alan tesirli hasar veren sihirbaz kulesinin en büyük dejavantajı menzilinin kısa olması.
Aynen Havan biriminde olduğu gibi Sihirbaz Kulesi de alan tesirli hasar verir. Yalnız Havan’ın aksine saniye başına düşman birimlerine verdiği hasar daha fazladır ve kara birliklerini hedef alabildiği gibi havadan gelen birlikleri de hedef alabilir. Aynı zamanda Havan da olduğu gibi kör noktası bulunmamaktadır.
Sihirbaz Kulesi hasar gücü diğer birimlere göre az olsa da alan tesirli hasar vererek daha fazla askeri zayıflatabilir. Tabii bunun için düşman birliklerinin kulenin yakınına gelmesi gerekir. Düşman askerleri toplu olarak saldırdığı zaman kısa sürede birimi yıkacağı için duvarın arkasına yerleştirip önüne de diğer savunma birimlerini yerleştirmek yıkılmasını zorlaştıracaktır.
Sihirbaz Kulesi Savunma Stratejisi
  • Sihirbaz Kulesi ile etkili bir savunma yapabilmek için birimi Köy Binası’nın yakına yerleştirmeniz kupa kaybetmenizi zorlaştıracaktır. Fakat birimin sayısı az olduğu için duvarın arkasına yerleştirerek ganimeti ve savunma birimlerinizi de koruyabilirsiniz.
  • Havan’ın yanına koyarak birimin kör nokta açığını kapatabilirsiniz. Bu sayede Havan’a saldırılsa bile en azından Sihirbaz Kulesi düşman birliklerini yok edecektir.
  • Altın ve İksir depolarını içine alacak şekilde Sihirbaz Kulesini konuşlandırırsanız olası bir Goblin saldırısında ganimetin çalınmasını önleyebilirsiniz. Goblinlerin canı çok az olduğu için ganimeti toplayamadan yok edilmeleri mümkün.
Sihirbaz Kulesi Saldırı Strateji 
  • Sihirbaz Kulesi’ni yıkmak için hızlı hareket eden Goblin sürüsünü salmak sihirbazın dikkatini dağıtacaktır. Bu arada önden Barbarları gönderip arkasına da Okçu birimlerini dağınık bir şekilde salı verirseniz Goblinler ölse bile sihirbaz kendine en yakın Barbarlar olduğu için onlara saldıracak. Bu sırada Okçular da kuleyi hedef alarak yok edecektir.
  • Ganimetlerin yanında Sihirbaz Kulesi varsa önce kuleyi yıkıp sonra Goblin yollayın. Aksi halde ganimeti toplayamadan sihirbaz alan tesirli hasar verme özelliği ile ganimeti toplayamadan birliklerinizi yok edecektir.
  • Duvarın arkasında Sihirbaz Kulesi mevcut ise önce kuleyi yıkmalı sonra diğer birimleri yok etmelisiniz. Eğer Okçu ve Barbar gibi zayıf birlikleri diğer savunma birimlerini yok etmek için salarsanız sihirbaz tüm askerlerinizi kısa süre yok edecektir. Önceden bir kaç Dev gönderip duvarı yıkmak için Duvar Yıkıcı yollamanız sihirbazı oyalayacaktır. Siz de bu arada hem diğer savunma birimlerini yok edebilir hem de kuleyi yıkabilirsiniz.
  • Sihirbaz Kulesi her ne kadar hava birliklerine de zarar verse de seviyesi yüksek olmadığı sürece Ejderha ve Şifacıya fazla zarar veremez. Ejderhalar ile kuleyi yıkabileceğiniz gibi eğer kuleye yakın bir Hava Savunması yoksa Okçu ve Barbar birliklerinizin arkasına Şifacı yollayarak kuleyi yıkabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder