19 Mayıs 2015 Salı

Havan


Havan Özellikleri
Havan alan tesirli ve oyunda en etkili savunma birimlerinin başında gelir. Düşman havanın savunma alanına girdiği anda harekete geçer ve patlar.
Havanlar alan tesirli hasar verdikleri için düşmana ağır zaiyat verirler. Her beş saniye de bir yeni bir top ateşlenir. Savunma alanına giren Okçu, Barbar, Goblin gibi zayıf ama çok sayıda ve toplu olarak hareket eden düşman birliklerine karşı son derece etkilidir. Uzak mesafelerde ki düşman birliklerine karşı avantajlı konumda olsa da, düşman yakınına geldiğinde havan ateş edemeyebilir. (4 kare kör noktadır)
Havan topu ateşlediğinde hedefe ulaşması 1 saniyenin üzerinde sürdüğü için Goblin gibi hızlı hareket eden birimler kolayca kurtulabilir. Ayrıca Öfke Büyüsü uygulanmış alanda ki askerler de havandan kurtulabilir.
Havan sadece yerden gelen düşman birimlerine saldırır. Hava birimlerine ateş edemez.
Havan Savunma Stratejisi
  • Havanları köye yerleştirirken mutlaka köyü ortalayacak ve tüm birimleri savunma alanı içine alacak şekilde yerleştirilmeli. Tercihen duvarların arkasına yerleştirmelisiniz. Uzun menzilli yapıları sayesinde düşman birlikleri öndeki birimlere saldırırken arkadan onları etkisiz hale getirebilir. Alan tesirli yapısı sayesinde düşman birimleri diğer birimlere saldırırken havanlar kolayca düşmanları yok edebilir. Havanların seviyesini yükseltirken, bir seferde tek havanı yükseltmeniz akıllıca olur. Çünkü diğer oyuncular havanın yükseltmede olduğunu görüp köyünüze saldırmak isteyebilir.
  • Havanlar Okçu Kulesi ile uyumlu olarak hareket eder. Havan geniş bir alanda yerden gelen birimleri yok ederken, Okçu Kulesi de hava birimlerine karşı havanı korur.
  • Havanların hasar puanı aynı seviyede ki Okçu’nun hasar puanı ile aynıdır. 4. seviyede 4. seviye Okçu, 5. seviyede 5. seviye Okçu kadar hasar verirler.
  • Havanları mümkün olduğunca köyde ki tüm birimleri savunma alanı içine alacak şekilde yerleştirmek köyünüzü düşman birimlerinizden korumanızı sağlar. Havanların kesiştiği bir bölge de düşman birliklerine verilen zarar da ağır olur.
  • Havanı havadan gelen birimlere karşı korumak için etrafına Hava Savunması birimini yerleştirmeniz, havadan gelen düşmanları etkisiz hale getirecektir.
Havan Saldırı Stratejisi
  • Havanlar her ne kadar savunma biriminin en ağır topu olsa da ateş hızlarının yavaş olması, kör noktada ateş edememesi ve hava birimlerine karşı ateş edemedikleri için bir çok zaman savunmasız kalırlar. Ayrıca Goblinler madenlerde ki ganimeti bitirdikten sonra havanların kör noktasına girerek havanı etkisiz hale getirebilir. Okçular havanın etrafında bir çember oluşturarak veya birden fazla Dev kullanılarak havan yok edilebilir.
  • Havanların hasar puanı diğer savunma birimlerine göre düşük olduğu için Dev yada Yıldırım Büyüsü’ne karşı savunması zayıftır. Havan ile aynı seviyede Yıldırım Büyüsü’nden 2 adet kullanılarak rahatlıkla yok edilebilirler.
  • Havadan gelen birimlere karşı etkisiz oldukları için Dalkavuk, Balon ve Ejderha gibi birimler kısa sürede havanı yok edebilir. Bu yüzden mutlaka havanların yakınına Hava Bombası yada Güdümlü Hava Mayını koymak havadan gelen birimlerin bir kısmını etkisiz hale getirebilir.
  • Havana saldırırken kara birliklerini havanın savunma alanına toplu halde göndermemeye dikkat edin. Alan tesirli hasar vermesinden dolayı birlikleriniz kısa sürede etkisiz hale gelebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder