19 Mayıs 2015 Salı

Goblin



Goblin Özellikleri
Goblin, kırmızı gözlü, büyük sivri kulaklı, kırmızı burunlu ganimet toplayan yaratıklardır. Arkasında ki çuvala dünyalarca ganimeti sığdıran bu mini yaratıkların yaptığı iş boyundan büyük. Oyunda ki diğer tüm birimlere karşı en hızlı hareket eden birimdir. Saldırılarda bıraktığınız yerde ki depo ve madenlerde ki tüm ganimeti kısa sürede toplar. Bir birime saldırmaya başladıkları zaman onu sömürmeden başka birime geçmezler.
Goblinler hızlı hareket ettikleri gibi hasar puanlarının 2 katı kadar hasar puanına sahiptirler. Bu daBarbar ve Okçuya göre 3 kat daha fazla hasar demek.
Goblin Savunma Stratejisi
  • Goblinler hasar puanı en düşük olan askeri birimlerdir. Seviyesi ne olursa olsun özellikle Havanve Sihirbaz Kulesi gibi alan tesirli ateş eden birimler tarafından tek atışta yok edilebilirler. Ganimetlerinizi kaptırmamak adına depolarınızın yanına Sihirbaz Kulesi ve Cehennem Kulesi koyarak yaklaşmaya cürret eden Goblinleri kısa sürede yok edin.
  • Depolarınız da mümkün olduğunca iksir ve altının kalmamasına özen gösterin. Belli aralıklarla oyuna girerek ganimetlerinizi depolarınıza aktarın. Aksi takdirde madenlerinizde biriken altın ve iksiri savunma birimlerinizi yok etmeden Goblin, Okçu ve Barbar saldırısı ile kısa sürede sömürebilirler.
  • Depolarınıza giden yolları ve birimlerin aralıklarına küçük bombalardan yada dev bombalardan yerleştirin. Dev bomba yanından geçen büyük bir Goblin sürüsünü bile tümüyle yok eder.
Goblin Saldırı Stratejisi
  • Hasar puanı düşük olan Goblinleri Sihirbaz Kulesi ve Havan gibi alan tesirli atış birimlerini yok etmeden köye sürmemenizde fayda var. Tek seferde onlarca goblin ganimeti toplayamadan yok edilebilir.
  • Ganimet depoları duvarların arkasında ise öncelikle duvarları Duvar Yıkıcı ile delip, ardından goblinleri salmanız askerleriniz ölmeden ganimeti toplamanıza yarar sağlar. Eğer elinizde Duvar Yıkıcı yoksa ve duvarları yıkmak uzun sürüyorsa küçük bir goblin sürüsü bırakarak duvarın kısa sürede yıkılmasını sağlayabilirsiniz. Tabii yine alan tesirli savunma birimlerinin menziline girmediğinizden emin olun.
  • Saldırdığınız köyün madenlerinde altın ve iksir doluysa savunma birimlerini yok etmedenganimeti toplayabilirsiniz. Bunun için goblinleri toplu bir şekilde değilde dağınık bir şekilde köye bırakın. Savunma birimleri goblinlerin birini hedef aldığında diğer goblinler ölmeden hızlı bir şekilde ganimeti toplayabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder