19 Mayıs 2015 Salı

Okçu Kulesi


Okçu Kulesi Özellikleri
Okçu Kulesi yer birliklerine saldırabildiği gibi havadan gelen birliklere karşı da mücadele verebilir ve menzilleri de oldukça geniştir. Bu sayede madenlerde dahil bir çok birliği başarılı bir şekilde korur.
Okçu Kulesi Savunma Stratejisi
  • Okçu Kuleleri menziline giren düşmanlara hem karadan hem de havadan ateş edebilir. Bu yüzden Okçu Kule’lerini köyünüzde ki birimlerin en dışına yerleştirmek uzun menzili sayesinde birimlerinizin korunmasına yardımcı olur.
  • Okçu Kulesi hem karadan hem de havadan gelen birimleri yok edebildiği için diğer savunma birimlerinizi Okçu Kulesinin menzili içine koymanız daha mantıklı bir stratejidir.
  • Okçu Kulesini Havan Topların yanına koymanız daha mantıklıdır. Bu sayede hava birliklerine karşı savunmasız olan birimlerinizi korumuş ve karadan gelen birliklerin daha hızlı yok edilmesini sağlarsınız.
  • Okçu Kulesi yükseltme maliyeti ve süresi uzun da olsa menzilleri uzun ve hem havadan hemde karadan gelen birliklere ateş edebildiği için Toplardan daha önce yükseltmeniz iyi bir fikirdir.
Okçu Kulesi Saldırı Stratejisi
  • Okçu Kuleleri hem karadan hemde havadan gelen birliklere ateş edebildiği ve menzili geniş olduğu için düşmanı korkutmaya yeter. Fakat tek seferde bir askere ateş edebilir. Bu yüzden çok sayıda Okçu ve Barbar ile saldırı aldığında kolayca yıkılabilir.
  • Bir köye Balon ile saldırmayı planlıyorsanız önce Okçu kulelerini yok etmeniz gerekir. Aksi halde bir kaç adet Balon Okçu Kulesinin menziline girdiğinde yavaş hareket eden birimler olduğu için savunma birimlerine zarar veremeden yok edilirler. Çok sayıda Balon ile saldırı yaparsanız bir kaç adet Balon kaybı ile diğer savunma birimlerini yok edebilirsiniz. Tabii Sihirbaz Kulesi ve Hava Savunması birimleri de aynı tehlikeyi oluşturacaktır. Okçu Kulesi ve Hava Savunması gibi birimlerin yanına 10-15 Okçu yada Barbar bırakmanız savunmanın düşmesine yetecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder