19 Mayıs 2015 Salı

Clash of Clans Domuz Binicisi Savunma ve Saldırı Düzeni

Clash of clans yaban domuzu binicisi savunma ve saldırı düzenlerine değineceğimiz bu yazımızda, domuz saldırısı, domuz savunması, clash of clans domuz yükseltme gibi konulara değineceğiz o halde başlayalım ne dersiniz.

Yaban Domuz Binici Savunması İçin Köy Düzeni

9-10. Seviye Belediye Binaları İçin
Belediye binasını 9 ve 10. Seviyeye yükselttikten sonra iyi bir yaban domuzu binicisi savunması için yapılacak ilk iş savunma silahlarını maksimum seviyeye çıkartmaktır. Domuz binicisi favori hedef olarak savunma binalarını seçer. Duvarlardan atlayabildiği için saldıran taraf içi çok avantajlıdır. Savunmanın dikkatini çektiği için de arkasından gelen okçu, barbar ve golbinler için tanklama yapar. Yani devin duvardan atlayan versiyonunu düşünebilirsiniz. Yalnız devden daha kuvvetli vuruş kapasitesi vardır. Üstelik seviyesi yükseltilmiş bir yaban domuzu binicisi çok daha fazla zarar verir. Hatta onlarca domuz biniciden oluşa bir ordu tek başına bütün köyü viraneye çevirebilir.
Peki, domuz binici için en iyi savunma nasıl olur? Bu arada en çok domuz binici saldırısı 2500 kupa üzeri liglerde yapılıyor. Ayrıca altın lig oyuncular klan savaşlarında hava saldırısı için ejderhayı kullanırken yer saldırısı için domuz biniciyi daha fazla kullanıyor.
Yaban Domuzu Savunması için köyümüzü 4 kısımdan oluşturuyoruz;
1- Çekirdek
2- Tampon
3- Domuz halkası
4- Dış katman.

Çekirdek Savunma Düzeni

Köyün tam ortasına belediye binasıyla beraber havanları, X yaylarını, barbar kralı ve okçu kraliçeyi yerleştirin.  Domuz biniciyi en etkisiz hale getirebilecek olan silahlar bunlar. O yüzden merkeze alıp ulaşmalarını zorlaştırıyoruz.

Tampon Savunma Düzeni
Çekirdek ve domuz halkasının arasında ki bölümdür. Bu bölüme silah koymuyoruz. Onun yerine kaynaklar, depolar ve kışlaları koyuyoruz. Tesla bile koymayacağız.  Tüm silahların ve duvarların bir düzeni olacak. Zaten cehennem kulesi büyüleri etkisiz hale getireceği için taktik işe yarayacaktır.
Domuz Halkası Savunma Düzeni
Tampondan hemen sonra geriye kalan tüm savunma silahlarını yan yana diziyoruz. Aralarında tuzaktan başka boşluk bırakmanıza gerek yok. Savunma silahlarıyla tampon ve çekirdeğin etrafında bir halka oluşturuyoruz. Hava savunmasının dikkatini üzerine çekecektir. Ama şu an domuz binici saldırısını savunmak için bu düzeni öneriyorum.

Dış katman Savunma Düzeni

Clash of clans köy düzeni için geriye kalan tüm binaları domuz halkasının önüne, dış bölgeye koyuyoruz.  Diğer birimleri oyalamak için bunları mümkün olduğu kadar birbirine yakın koyun. Ayrıca domuz binicilerin en büyük düşmanı dev bombalardır. Dev bombaların seviyesini yükseltin. 1. Seviye bir dev bomba bile 5-6 tane domuz biniciyi aynı anda öldürebiliyor. Yine de siz pahalı olduğuna bakmayın fırsatınız oldukça yükseltin ve bombaları saldırganın, domuz binicileri bırakması muhtemel yerlere yerleştirmeye çalışın.

Yaban Domuzu Saldırısı Savunma Düzeni Örnekleri

Clash of clans yaban domuzu binicisi savunması köy düzeni olarak sayısız örnek mevcut. Bunlardan bazıları da wikipedide bile mevcut. Aşağıda birkaç tanesini görebilirsiniz. Amaç hepsinde aynı;  domuz binicisine karşı savunmak. Düzen hepsinde aynı işliyor. Buna ek olarak düzenlerde kaynakların, depoların ve diğer binaların yerleştirildiği yerlere dikkat edebilirsiniz. Hem domuz binicisi saldırılarını savunmak hem de kaynakları savunmak için fikir alabilirsiniz. Clash of clans domuz binicisi savunması düzeni için aşağıdan diğer sayfalara göz atmayı unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder