19 Mayıs 2015 Salı

Dev


Dev Özellikleri
Devler, askeri birimler içerisinde en fazla tercih edilen iri cüsseli, ağır tahribat gücüne sahip dev askerlerdir. Öncelikli hedefi savunma birimleri olan devler toplu şekilde saldırdıkları birimleri kısa sürede yerle bir edebilir. Tek başına çok da etkili olmayan devleri toplu bir şekilde kullanmak zafere ulaşmanızda en etkili husustur. Seviyesi ne olursa olsun devler 5 asker yeri kaplar. Bu da üretimde çok fazla dev kullanamayacağınızı gösterir.
Dev Savunma Stratejisi
  • Devler tahrip gücü yüksek askerler olduğu için toplu şekilde saldırdıkları köyde ki savunma birimlerini yok ederek köyde ki tüm ganimetlerin toplanmasını sağlayabilirler. Bunu önlemek için mümkün olduğunca duvarlarınızın seviyesini yükselterek savunma birimlerini duvarların arkasına yerleştirin. Duvar Yıkıcılar duvarları yıkarak devlere yol açabilir. Duvar yıkıcıların duvar dibine bırakılıp dev ve diğer askerlere yol açmasını önlemek için ganimet depoları, savunma birimleri ve köy binası dışında kalan birimleri duvarların önüne yerleştirerek duvarlara yaklaşmadan savunma birimleri tarafından yok edilmesini sağlayabilirsiniz.
  • Klan kalesinde en fazla 6 adet dev barındırarak olası bir saldırı aldığınızda saldıran askerleri oyalayabilir, bu sırada savunma birimleriniz düşmanı etkisiz hale getirebilir.
Dev Saldırı Stratejisi
  • Devler çok güçlü askerler olmalarına rağmen çok yavaştırlar. Özellikle duvarları yıkmak için çok zaman harcarlar. Devlerin arkasından bir kaç Duvar Yıkıcı salarak devlere yol açabilirsiniz.Havan ve Sihirbaz Kulesi yıkıldıktan sonra diğer askerlerinizi de alana sürerek ganimeti toplayabilirsiniz.
  • Havan, Sihirbaz Kulesi, Cehennem Kulesi ve X-topu gibi hasar gücü yüksek savunma birimleri kısa sürede devleri harcayabilir. Devlerin geçtiği yerlere İyileştirme Büyüsü bırakarak canlarının azalmasını engelleyebilirsiniz. Hatta alan da Hava Savunması yada hava bombaları yoksa devlerin arkasına bir kaç Şifacı göndererek tüm savunmayı etkisiz hale getirebilirsiniz.
  • Devlerin yıkım gücünü arttırmak ve hızlandırmak için Öfke Büyüsü kullanabilirsiniz. Kısa sürede hem tahribat güçleri artar hem de daha hızlı hareket ederler. Arkalarından diğer askerleri de bırakıp onlarında büyüden yararlanmasını sağlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder