19 Mayıs 2015 Salı

Dalkavuk


Dalkavuk Özellikleri
Dalkavuk, hızlı hareket eden, maliyeti ucuz ve hasar puanı düşük bir uçan birimdir. Maske filminden fırlamış suratı, keskin pençeleri, kauçuk eldiven ve büyük elleri, büyük boynuz ve küçücük kanatları ile oyunun en ilginç askeri birimlerinden birisidir.
İzbe Kışla da eğitilen Dalkavuk kara iksir ile üretilir. Kara iksir askerleri arasında en az maliyeti olan askerdir. Dakikalar içerisinde onlarca Dalkavuk çıkararak düşmanlarınızın üzerine salabilirsiniz. Toplu olarak saldırdıklarında kısa sürede savunma birimlerini zaiyata uğratan Dalkavuk’un tek dejavantajı çok çabuk ölmesi. Hava, top atar gibi birimler zarar veremese de Sihirbaz KulesiHava Savunması, Okçu Kulesi, Hava Bombası gibi birimlere karşı çok savunmasızdır. Özellikle Sihirbaz Kulesi alan tesirli atışı ile tek seferde onlarca Dalkavuk’u alt edebilir.
Dalkavuk Savunma Stratejisi
  • Düşmanlarınızı Dalkavukları toplu bir şekilde köyünüze salacağı için Hava Bombası, Güdümlü Hava Mayını ve Hava Savunması köyünüzü işgal eden Dalkavukları öldürmeye yetecektir. Köyün dışarısına yerleştirilen hava bombaları bir kaç dalkavuğun bırakılması ile harekete geçirilebilir. Daha sonra diğer Dalkavuklar bırakılarak saldırılır. Bu yüzden hava bombalarını daha ziyade köyün iç taraflarına doğru yerleştirmeniz daha mantıklıdır. Alan tesirli hava bombaları tek seferde onlarca dalkavuğun icabına bakabilir.
  • Hava Savunması, X-Topu, Okçu ve Sihirbaz Kulelerine karşı Dalkavuklar çok savunmasızdır. Tek atışta bir veya birden fazla Dalkavuk yok edilebilir.
Dalkavuk Saldırı Stratejisi
  • Dalkavuklar her ne kadar ucuz ve maliyeti düşük görünseler de çok çabuk öldükleri için savaşta en önde Dalkavuk sürmek çok mantıksızdır. Fakat hava birliklerinden göndereceğiniz askerlerin hava bombalarına yakalanmamaları için bir kaç Dalkavuk feda ederek bombaları harekete geçirebilirsiniz. Aynı zamanda Gizli Tesla birimlerini de bu yöntemle ortaya çıkarabilirsiniz. Bu sayede diğer askerlerinizin canını kurtarabilirsiniz.
  • Dalkavukları hava birliklerine ateş eden birimleri yok ettikten sonra göndererek kısa süredeganimeti toplayabilirsiniz.
  • Canları çok az olduğu için Dalkavukları toplu bir şekilde değil de hedefin etrafına dağıtarak gönderirseniz alan etkili birimlerin atışlarından daha az etkilenirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder