19 Mayıs 2015 Salı

Hava Savunması



Hava Savunması Özellikleri
Hava Savunması hava birimlerine karşı saniye başına hasar puanı yüksek güçlü bir savunma birimidir.
Hava Savunması bir seferde sadece bir hava birimini hedef alabilir ve ateş edebilir.
Sadece hava birimlerine saldırabildiği için karadan gelen birimlere karşı etkisizdir.
Hava Savunması Savunma Stratejileri
  • Hava Savunması’nın menzili uzun ve saniye başına verdiği zarar da büyüktür. Birimi yerleştirirken köyünüzde ki diğer birimleri de kapsayacak şekilde konuşlandırmanız havadan gelecek saldırılara karşı köyünüzü savunmanızı sağlar. Köy Binanızın seviyesi 8 ve üzeri olduğunda hava savunmasını aynı Havan da olduğu gibi üçgen biçimde yerleştirmeniz maksimum savunma düzeyine çıkarır.
  • Hava Savunması karadan gelen birlikler için en popüler hedeflerden birisidir. Özellikle Devleröncelikle Hava Savunması birimini hedef seçer. Bu yüzden mutlaka duvarların içerisine yerleştirmeniz ve iyi korumanız lazım. Aksi halde köyünüz EjderhaBüyücü ve Dalkavuk gibi hava birimlerine karşı etkisiz kalabilir.
  • Birimi korumak için diğer savunma birimlerini köyün daha dışına alıp havan önüne duvar çekin. Bu sayede Dev yada ganimeti toplamış Goblin‘in saldırısından korunmuş olunur. Köye saldıran oyuncu Hava Savunması’nı yok etmeden Şifacı’yı salamayacağı için düşman birimlerini yok etmeniz daha kolay olur.
Hava Savunması Saldırı Stratejileri
  • Hava saldırısı yapmak isteyen oyuncuların ilk hedefidir. ŞifacıEjderha ve Balon Hava Savunması’na karşı duyarlıdır. Bu yüzden önce birimi yok etmek için Devler ile saldırabilir yadaYıldırım Büyüsü ile saldıracağınız alanda ki Hava Savunması’nı yok edebilirsiniz.
  • Hava Savunması’nı yok etmeden Balonları alana sürmemeniz de fayda var. Çünkü Balon ağır hareket eden bir birimdir. Hava Savunması uzun menzili sayesinde Balon köyde ki birimleri yok etmeye başlamadan bir kaç atışla patlatabilirler.
  • Dalkavuk da aynı Balon gibi Hava Savunması’nın alanına girince ölebilir. Eğer birimi yok edemezseniz, hava birimlerinizi alan bıraktığınızda Öfke Büyüsü ile birimlerinizi hızlandırmanız askerleriniz ölmeden birimi yok etmenize imkan sağlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder