19 Mayıs 2015 Salı

Top


Top Özellikleri
Toplar, oyunda ilk inşa ettiğiniz savunma biriminizdir.
Toplar diğer birimlerde olduğu gibi başlangıçta geliştirme maliyeti ucuzdur ve kısa sürede seviyeyükseltilebilir.
Toplar yer birliklerine (BarbarOkçuGoblinDev vs.) zarar verebilir, fakat hava birimlerine (EjderhaDalkavukBalon) karşı savunmasızdır.
Top Savunma Stratejisi
    • Toplar seri bir şekilde düşmana karşı ateş edebilir ve menzilleri geniştir. Goblin veDuvar Kırıcı gibi hasar puanı düşük olan düşmanlara karşı en etkili birimdir.
    • Savunma birimlerinizi koruyabilmek için (havan, okçu kulesi, hava savunması) topların menziline giren alanlara konumlandırın. Topları da havadan gelecek birimlerden korumak için Sihirbaz Kulesi yada Okçu Kulesi‘nin yanına yerleştirin.
    • Oyuna başladığınız da kara savunmanız toplar ve havan olacağı için geliştirmede önceliği bu birimlere verin. Bu sayede hem kupanızı korursunuz hem de ganimetkaybetmezsiniz.
Top Saldırı Stratejisi
    • Toplar Havan gibi hava birimlerine ateş edemeyen savunma birimleridir. Fakat geliştirme ücreti ve etki alanı bakımından en önemli birimlerdir. Topları mümkün olduğunda Sihirbaz Kulesi, Okçu Kulesi ve Gizli Tesla gibi hava birimlerinin menziline koymazsanız; Ejderha, Dalkavuk, Balon gibi düşman birimlerinin hedefi haline gelirler.
    • Toplar her atışta sadece tek bir hedefe zarar verebilir. Çok sayıda Okçu yada Barbar saldırısı ile karşılaşıldığında kolayca yok edilebilirler. Bunu önlemek için bu birimi duvar içerisine yerleştirmeniz ve duvar önüne Yaylı Tuzak yada Dev Bomba koymanız düşmanı yıldıracaktır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder