19 Mayıs 2015 Salı

Okçu



Okçu Özellikleri
Okçu, pembe ve küt kesilmiş kısa saçları keskin nişancılığı ile ün salmış kışlada kilidi açılan 2. asker birimidir. 1.5 karelik atış mesafesine sahip olan Okçu her ne kadar hedefine yaklaşmadan atış yaparak etkili bir saldırı gerçekleştirse de Barbara göre hasar puanı yarı yarıya daha azdır.
Okçu Savunma Stratejisi
  • Okçu hedefine fazla yaklaşmadan yok edebildiği için savunma birimlerinizi duvarların arkasına yerleştirmelisiniz. Önlere Top Atar, arkalara Okçu Kulesi ve Sihirbaz Kulesi konumlandırarak okçular önde ki savunma birimlerini hedef aldığında Sihirbaz Kulesi alan tesirli atışı ile beraber toplu şekilde saldıran okçuları kısa sürede yok edebilir.
  • Okçular toplu bir şekilde ganimet depolarınızı hedef aldığında kısa sürede tüm ganimeti çalabilirler. Buna mani olmak için depoları Sihirbaz Kulesi, X-topu ve Cehennem Kulesinin menzili içine yerleştirmeniz ganimeti korumanıza yarayacaktır.
  • Köyünüze yerleştirdiğiniz birimlerin arasına bombalar ve tuzaklar yerleştirerek okçuların canını önemli ölçüde azaltabilirsiniz. Kupa kaybetmek istemiyorsanız köy binanızın 2 kare dışına dev bomba yerleştirerek toplu şekilde saldıran okçuları anında yok edebilirsiniz.
  • Klan kalesinde yüksek seviye okçu bekleterek köyünüzü olası bir saldırı da düşmanlarınızdan koruyabilirsiniz. Karadan gelen düşmanları olduğu gibi havadan gelen düşman birliklerini de hedef alabilirler.
Okçu Saldırı Stratejisi
  • Okçu duvarları yıkmaya gerek kalmadan duvarın arkasında ki 1.5 karelik alanda ki hedefi vurabilir. Birden fazla sadece okçu kullanarak köy binasını yıkabilir yada %50 yıkım seviyesine ulaşarak kupa kazanabilirsiniz.
  • Okçular hedeflerine çok yaklaşmadan atış yapabildikleri için savunma birimlerinin menzili dışında kalan birimlere bir kaç tane okçu bırakarak yıkılmasını sağlayabilirsiniz. Tabii köy binası, yüksek seviye duvar ve yüksek seviye ganimet depoları için hasar verme hızı daha da düşecektir.
  • Saldırdığınız köyde Sihirbaz Kulesi ganimet depolarının yanındaysa önden biraz barbargönderip dikkatini dağıtarak arkalarından 10 tane okçuyu dağınık bir şekilde konumlandırmanız Sihirbaz Kulesini devirecektir. Askerleri toplu bir şekilde kulenin yakınına sürerseniz alan etkili atışıyla kısa sürede askerlerini yok edebilir.
  • Barbar Kral ve Okçu Kraliçeyi bayıltabilmek için de Okçu kullanabilirsiniz. Bir kaç barbar yada goblin ile dikkatlerini çekip yakınıza geldiklerinde etraflarına okçu yerleştirmeniz kahramanların devre dışı kalması için yeterli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder