18 Mayıs 2015 Pazartesi

Clash of Clans En iyi Köy Düzeni – Savunma Taktikleri

Clash of clans en iyi köy düzeni makalemizin birinci bölümünde, mevcut olan kaynaklarınızı korumak için gereken clasf of clans savunma taktiklerinden, ve çekirdek köy düzeninden bahsedeceğiz. Clash of clans en iyi savunma köy düzenlerinden biri olduğunu da söylemeden geçemeyeceğim. Hemen başlayalım;

Clash of Clans Kaynakları Korumak İçin Köy Düzeni

Clash of clans‘ta belediye binası çok iyi korunmasına rağmen tüm depoları açıkta olan bir köy düzeni düşünün. Böyle bir köy, ziyaret eden herkesin dikkatini çekecektir. Çünkü ganimet saldırısı için çok uygun bir yer. Bu kılavuzda kaynakları korumak için bir kaç köy düzeni önereceğim.
2000 kupa üstü liglerde genellikle çok güçlü saldırılar oluyor. GoWiPe saldırısı veya tüm ejder saldırısı yine de kaynaklarınızın bir bölümünü kaybetmenize sebep olabilir. O nedenle kendinize bir kupa aralığı seçin. Çünkü saldırı eşleşmeleri kupa sayısına göre oluyor. Mesela ben 1200 ve 1400 arası kalmaya çalışıyorum. Hem saldırılarda iyi ganimet bulunuyor hem de saldıran rakipler çok güçlü olmuyor.
Köyü düzenlemeden önce şunları söyleyeyim ;
  • Bu tarz düzenler kaynaklarınızı oldukça iyi korur ama güçlü bir rakip denk gelirse ganimetin tamamını çalabilir.
  • Eğer duvarlarınızı düşük seviyelerde bıraktıysanız, yükselmemiş duvarlar her zaman için daha ilgi çekicidir. Saldırı ihtimali yüksektir.
  • Tavsiye edeceğim bu köy düzenleri 8 seviye belediye binası olanlar içindir.
  • Bu düzen en iyi 500-1800 kupalar arasında çalışıyor.
  • 2000 kupa üzerinden gelecek saldırıları sunmak için öncelikle duvarları en az 6+ level ve savunma silahlarını maximum yapmalısınız.

Clash of Clans Çekirdek Köy Düzeni

Clash of clans’ta köyün en önemli kısmı çekirdektir. Bütün kıymetli şeylerin koyulduğu yerdir. Ayni zamanda çok iyi tasarlamak gerekiyor.
Öncelikle, en çok neyi korumak istiyorsunuz onu bilmeniz lazım. Çünkü çekirdek dediğimiz alan sınırlı bir odacık olacak. O yüzden en çok iksir mi yoksa altına mı ihtiyacınız var, ona göre hareket etmeniz gerekiyor. Bu karar iç kısmın boyutunu ve geriye kalan köyün düzenini belirleyecektir.
İksir ve altın depolarının her birinden 4 adet depo var. Android clash of clans‘ta hangisini koruyacağınıza karar verdikten sonra bunu merkeze yerleştirin. Çekirdek kısmını oldukça küçük tutuyoruz. Onun dışını bir alanla çeviriyoruz ve aralara savunma silahı yerleştiriyoruz. Bu arada depoların yanına, çekirdek kısmına da savunma kurabilirsiniz. Havan veya X yayı olabilir. Etrafını en iyi duvarlarınızla örün. Ayrıca klan kalesini de merkeze yerleştirin. Belediye binasını köyün dışına yerleştireceğiz. Klan kalesinin menziline girmesin. Çünkü kupa saldırısı için gelen düşmana kalenizdeki askerler çıkar ve askeriniz ziyan olur. Evet, biri saldırdığında birkaç kupanız düşecek ama onun karşılığında kalkan alacaksınız. Yani olayın özeti şu: küçük bir çekirdekte klan kalesi + lazım olan depolar.



Çekirdek Köy Düzeni Savunma Halkası

Çekirdeğin etrafını çevirdiğiniz alan çok önemli. Çünkü saldırı için gelen birimleri oyalaması gerekiyor. Düzenini dikkatli yapın. Aralara savunma silahı kurun. Ve etrafını en iyi ikinci duvarlarınızla örün.
Ya da yine aşağıda resimlerde göreceğiniz gibi, çekirdeğin etrafına bir hendek yapın. Çekirdek duvarlarından hemen iki kare sonra bir duvar örün ve bu ikisinin arasını tuzaklarla doldurun. Teslaları bu kısma koymak iyi bir fikir olabilir.
Bu arada yıldırım saldırılarını da hesaba katacak olursak daha az zarar görmek için binaları (depoları) dip dibe yerleştirmeyin.

Çekirdek Köy Düzeni Dış Tabakası

Saldırganı karşıladığınız alandır. Eğer saldırgan duvarların arkasına geçmek isterse en zayıf yerden kırmayı deneyecektir. Savunmayı o alanda güçlü tutun. Klan kalesinin en dış duvarları da görmediğinden emin olun. Düşman tüm askerini çıkarmadan sizin kalenizdeki askerlerin çıkmasını istemeyiz.
Dış duvarların etrafını geriye kalan binalarla çevirin. Binaları duvarın dibine değil de bir kaç kare gerisine koyun. Fakat okçu kuleleri, toplar, ya da büyücü kulelerinin menziline girsin. Barbar ve okçuları bu binalar oyalayacaktır. Sinir bozucu goblinler içinse duvarlarınızı yükseltmeyi ihmal etmeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder